Marco Franken

Marco Franken werd opgeleid tot arts aan de Rijks Universiteit Leiden (1981). Na een assistentschap op de afdeling kinderchirurgie van het SKZ te Rotterdam werd de opleiding tot KNO-arts gevolgd bij Prof.Dr. P.H. Schmidt in het Academisch Ziekenhuis Leiden (nu Leids Universitair Medisch Centrum).

In 1988 vestigde hij zich in het Diaconessenhuis Voorburg als KNO-arts alwaar hij zijn stempraktijk begon. Begin 90’er jaren werd de praktijk versterkt met een logopedist | stemtherapeut (Heleen van Woudenberg).

Na de fusie van het DHV met het Reinier de Graaf Gasthuis tot Reinier de Graaf Groep werd de multilocatie maatschap KNO RdGG opgericht waarin zes KNO-artsen hun werkplek vinden.

In 1996 werd de samenwerking met Joop van der Ende Theater Producties gestart. Om de extramurale activiteiten mogelijk te maken werd Voice-Consultancy opgericht als zakelijk platform voor de extramurale activiteiten. In 1998 volgde de aanstelling als KNO-arts op de afdeling klassieke zang op het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Inmiddels was de stempraktijk gegroeid waarbij nu twee stemlogopedisten | stemtherapeuten (Heleen van Woudenberg en Marjolein Frelier) de praktijk ondersteunen.

In 2007 resp. 2008 werd de stemgroep op het Diaconessenhuis uitgebreid met Gert-Jan de Haas, neuropsycholoog en Michaël van Ekeren, Psychiater.

Marco Franken werkt momenteel voor diverse theatergezelschappen, filmproductiemaatschappijen, toneelgezelschappen op freelance basis zowel preventief als curatief.

 

Contact: Franken@StembehandelcentrumVoorburg.nl